نکات سفر به ترکیه

Body: 

برخی رفتارها و هنجارهای عمومی مردم ترکیه

ترک‌ها مانند بسیاری از مردم منطقه قفقاز و فلات ایران بسیار مهمان‌نواز، مهربان و مودب هستند. بهتر است در مواجهه با آنها برخی مسائل را بدانید:
اگر کسی شما را به خانه‌اش دعوت کرد و پذیرفتید، حتما هدیه‌ای بگیرید. گل یا یک بسته شکلات و سایر چیزها فرقی نم‌یکند. حتما کفش‌های خودتان را بیرون خانه دربیاورید مگر اینکه سبک زندگی صاحب خانه برخلاف فرهنگ عمومی جامعه باشد.
مردم ترکیه برای افراد مسن احترام زیادی قائل می‌شوند و در اتوبوس و ترن صندلی خودشان را به آنها می‌دهند. چنین رسمی در ایران هم وجود دارد ولی در ترکیه بیشتر مشاهده می‌شود. علاوه بر افراد مسن، خانم‌هایی که به همراه کودک هستند نیز از اولویت در نشستن برخوردارند.
هنگام سلام یا ادای احترام به افراد مسن، کمی خم‌شدن معمول است.
استفاده از برخی لغات ترکی در سفر به این کشور، بسیار در رفتار مردم تاثیرگذار است. اگرچه انتظاری نیست که زبان ترکی را فرا بگیرید چراکه زبان مشکلی است. مردم این کشور به لحن تلفظ لغات ترکی توسط خارجی‌ها نمی‌خندند.

مردم ترکیه
از صحبت در مورد مسائلی همچون «کشتار ارامنه»، جدایی‌طلبی کردها و یا مسئله قبرس خودداری فرمایید. صحبت در مورد چنین مسائلی در کشوری که این موارد حساسیت برانگیز هستند کار اشتباهی است.
ترک‌ها بسیار ملی‌گرا هستند و شخصیتی همچون «آتاترک» برای آنها بسیار مورد احترام است. از هرگونه عملی که مصداق توهین به ایشان است خودداری نمایید.
در اتوبوس و مترو مکان‌هایی برای معلولین تعبیه شده است. توجه نمایید که در صورت ورود معلول، اگر در چنین جایی قرار دارید، مکان مورد نظر را ترک نمایید.
گذر از گیت مترو و یا «متروبوس»، با دقت بیشتری در ترکیه نظارت می‌شود. از هرگونه عبور غیرمعمول به شدت خودداری فرمایید.
در مترو و یا اتوبوس (به غیر از ترن برقی مرکزی شهر استانبول) حمل مقداری بار و یا چمدان معمولا با مشکل مواجه نیست، اما سعی کنید در صورت همراه داشتن چمدان گوشه‌ای را انتخاب و کمترین جای ممکن را اشغال نمایید. همینطور، با اجازه از مامور گیت، می‌توانید از قسمتی که متعلق به معلولین است عبور نمایید. توجه داشته باشید که در این صورت باید بعد از کارت زدن به اندازه یک نفر چرخانک یکی از گیتها را بچرخانید. ممکن است مامور ایستگاه اجازه استفاده از آسانسور را نیز به شما بدهد.
شماره تلفن ۱۱۲ را به خاطر بسپارید تا در صورت نیاز به آمبولانس، بتوانید سریعا اقدام کنید.

سلامتی و بهداشت در ترکیه

برای حفظ سلامتی خود و همراهان‌تان در ترکیه لازم است بعضی نکات بهداشتی و امنیتی را رعایت کنید.
غذا: سعی کنید کمتر غذای آماده مصرف کنید مخصوصا در تابستان و هوای گرم که احتمال مسمومیت بیشتر است. میوه و سبزیجات را حتما بعد از شستشو مصرف نمایید. مخصوصا مراقب بیماری اسهال باشید و حتما داروی ضداسهال همراهتان باشد.
آب: سعی کنید از نوشیدن آب در محل‌های عمومی - مانند مساجد و میدان‌های شهر که دارای شیر یا حوض آب هستند- خودداری کنید. این کار کمی در گرمای تابستان سخت است ولی به هر حال با همراه داشتن بطری آب می‌توانید به سلامتی خود بیشتر کمک کنید.
اگر جایی هستید که دسترسی به آب سالم ندارید، حتما آب را بجوشانید یا از قرص‌های کلر استفاده کنید. از شنا کردن در محل‌هایی که امنیت آنها تامین نشده، مخصوصا اطراف شهرهای بزرگ، نیز به طور جد خودداری کنید.
بیمارستان: در ترکیه همانند ایران دو نوع بیمارستان وجود دارد. دولتی و خصوصی. در شهرهای بزرگ از هر دو نوع این بیمارستان‌ها به وفور یافت می‌شود. ولی در شهرهای کوچتر ممکن است فقط بیمارستان دولتی باشد. توجه داشته باشید بیمارستان‌های دولتی بسیار شلوغ هستند بنابراین وقت خود را تنظیم کنید. البته اگر مسئله‌ی اورژانسی باشد، سریعا رسیدگی خواهند کرد و از این بابت مشکلی نیست. در روستاها نیز می‌توانید به خانه‌های بهداشت مراجعه کنید.
داروخانه‌ها: در همه‌ی شهرها می‌توانید داروخانه‌هایی که از ۸:۳۰  تا ۷ عصر باز هستند، پیدا کنید ولی شهرهای کوچک تنها یک داروخانه شبانه‌روزی دارند. ضمن اینکه این احتمال وجود دارد که کارکنان داروخانه به انگلیسی آشنا نباشند.
پشه: بهتر است همیشه به همراه خودتان پماد دافع حشرات داشته باشید. مخصوصا در مناطق گرم و مرطوب به دردتان خواهد خورد. در مورد مالاریا هم نباید نگرانی داشته باشید، مگراینکه به مرزهای سوریه نزدیک بشوید. در بعضی شهرهای ساحلی حجم پشه‌ها بسیار زیاد است بطوری‌که مردم را از سطح خیابان‌ها فراری می‌دهند. حشره‌کش‌ها را می‌توانید از داروخانه و سوپرمارکت‌ها تهیه کنید.
تب کریمه کنگو:  یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌ است که ازطریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.  سه استان توکات، کوروم، یوزقات، و سیواش بیشترین ریسک ابتلا به این تب را دارند. عامل ناقل این بیماری در دمای ۵۶ درجه در عرض ۳۰ دقیقه نابود می‌شود پس بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا، جوشاندن آب و پختن گوشت و همچنین فریز کردن گوشت است. از علائم اولیه‌ی این بیماری می‌توان به تب، سردرد، پرخونی صورت و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده اشاره کرد.
استراحت‌گاه: میادین اصلی شهرها و خیابان‌ها معمولا دارای استراحت‌گاه هستند. البته می‌توانید به پیدا کردن مساجد، استراحت‌گاهی در گوشه‌ای از حیاط مسجد پیدا کنید. در مورد توالت نیز مشکلی نخواهید داشت. مساجد، رستوران‌ها و کافه‌ها معمولا دارای توالت هستند.

امنیت در ترکیه

جدای از مناطق نزدیک به سوریه که در حال حاضر شاهد جنگ داخلی می‌باشند، ترکیه کشور امنی به حساب می‌آید. با اینحال رعایت یکسری مواردی که معمولا باید در هر سفر توریستی رعایت کرد الزامی است. همچون محافظت از پول و مدارک، سعی در مخفی نگاه داشتن وسایل گرانقیمت همچون دوربین و گوشی و مواردی اینچنینی.
همانطور که در صفحات قبل گفته شد مردم ترکیه سیگار زیاد می‌کشند. در مکانهایی همچون پاساژها و بخصوص رستوران‌ها کشیدن سیگار ممنوع است و با تابلویی میزان جریمه سیگار ذکر شده است. در این نوع مکان‌ها، نقاطی برای کشیدن سیگار تعبیه شده است. در مکان‌های سربسته و سیگار-ممنوع، سیگار نکشید، حتی اگر مشاهده نمودید که خود افراد ترک در چنین مکان‌های ممنوعی سیگار می‌کشند.

پلیس ترکیه
مدتی است که تظاهرات ضددولتی در ترکیه انجام می‌شود. سعی نمایید از چنین جمعیت‌هایی دوری نمایید. بازداشت در چنین تظاهراتی برای شما به عنوان یک خارجی گران تمام خواهد شد.
از حس خود کمک بگیرید و وارد مکانهای خلوتی که فکر می‌کنید احتمال خطر وجود دارد نشوید. بخصوص در شب‌ها از ورود به کوچه‌ها و مکان‌های تاریک و خلوت بپرهیزید. حتی‌الامکان سعی کنید به اصطلاح "توی چشم نباشید". کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
سعی کنید فقط سوار اتوبوس و یا تاکسی‌های شهری شوید و از سوار شدن به ماشین‌های متفرقه بخصوص وقتی که تنهایید خودداری نمایید. قبل از ورود به ماشین از مقدار کرایه مطمئن شوید. اگر قرار است از تاکسی متر استفاده شود مطمئن شوید که به اصطلاح صفر شده باشد. همینطور حواستان باشد تا راننده مسیر را از قصد طولانی نکند (گرچه فهمیدن این مورد خیلی سخت است). موقع گرفتن باقی پول دقیق شوید. برخی از اسکناس‌ها شبیه هم‌اند.

توصیه‌های عمومی سفر

ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبه‌ها لبخند نزنید و ... . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح "توی چشم نباشید". کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
شماره و آدرس سفارت و کنسولگری‌های ایران و شماره‌های ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.

اطلاعات ضروری برای سفر به ترکیه

شماره تماس پلیس: برای تماس با پلیس بخصوص در شهرها می‌توانید با شماره ۱۵۵ از هر تلفنی و بدون هزینه استفاده کنید. در مناطق روستایی که در محدوده پلیس نمی‌باشد می‌توانید با ژاندرمری با شماره ۱۵۶ تماس بگیرید. همچنین در شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا می‌توانید برای مواردی چون گم شدن پاسپورت، دزدی و یا دیگر موارد از پلیس توریسم کمک بگیرید.
شماره تماس آمبولانس: در ترکیه می‌توانید با شماره ۱۱۲ از هر تلفن و مکانی بصورت رایگان تماس بگیرید.
سفارت ایران در ترکیه
آدرس : Tahran cad.no:10 kavaklidere / Ankara – Turkey
ساعات کار :۸:۳۰  الي ۱۳ و ۱۴:۳۰  الی ۱۷:۳۰
ساعات کار بخش کنسولی
دوشنبه تا پنجشنبه : ۸:۳۰ الي ۱۲
جمعه‌ها : ۸:۳۰ الي ۱۱ و ۱۵ الی ۱۷
تلفن و فکس
تلفن : ۴۶۸۳۳۵۷ – ۴۶۸۲۸۲۰ – ۴۶۸۲۸۲۱ ** ( ۳۱۲– ۰۰۹۰)
فاکس : ۴۶۸۲۸۲۳ - ۴۶۷۶۲۴۹
تلفن مستقیم بخش کنسولی : ۴۲۶۶۸۸۸
فاکس کنسولی : ۴۶۶۱۷۳۰

ایمیل‌ها
سفارت : iranemb.ank@mfa.gov.ir *** iranemb.ank@iranembassy-tr.ir
کنسولی: consular@iranembassy-tr.ir
بازرگانی : commercial@iranembassy-tr.ir
رسانه ای – مطبوعاتی : media@iranembassy-tr.ir

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران – استانبول
Consulate General of the Islamic Republic of Iran, Istanbul,Turkey
Titel of Diplomatic Office:Embassy
Address:NO.1/2 ANKARA CAD.CAGALOGLOU
Address:ISTANBUL TURKEY
Country-Area-Code:0090
Tel.:0212 - 5138230-5138231-5138232-5138233-5279529
Fax:0212 - 5115219
Homepage:istanbul.mfa.ir

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران – ارزروم
Consulate General of the Islamic Republic of Iran, Erzurum, Turkey
Address:ALIVARI STR.OPPOSITE OF THE FACULTY OF NATIONAL EDUCATION
Country-Area-Code: 0090
Tel.:0442 - 3159983-3162285-3154407
Fax:0442 - 3161182
Homepage:erzurum.mfa.ir

پلیس اینترپل ایران
شماره‌های نمابر: ۸۱۸۲۴۲۶۳ - ۲۲۲۵۹۸۶۱
ایمیل: Interpol_Tehran@Police.ir

منابع و اطلاعات بیشتر: 

افزودن دیدگاه جدید