تفریح و سرگرمی در نپال
خرید در نپال
واحد پولی نپال، روپیهی نپال نام دارد که به اختصار با Rs نشان داده میشود.
البته روپیه هند و همینطور دلار آمریکا نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد بطوریکه خردهفروشیها نیز دلار را قبول میکنند. در صورت داشتن کارتهای اعتباری، میتوانید از دستگاههای ATM نیز استفاده کنید.
این کشور به دلیل اینکه مقصد کوهنوردان حرفهای جهان است، بازار هدف برندهای تخصصی کوه و سفر است. در کاتماندو تمامی برندهای مهم جهان در این زمینه ها در شعب بسیار بزرگ به عرضهی محصولات می پردازند. این کشور تولیدات بینالمللی خاصی ندارد و بیشترین حجم واردات آن از چین و هند صورت میگیرد. البته در برخی شهرهای جنوبی و هم مرز با هند میتوانید لباس و پارچههای هندی مناسبی تهیه کنید. همینطور در برخی شهرها مجسمهها و وسایل دست ساز زینتی زیبایی بفروش میرسد.
غذا و رستوران در نپال
به علت ورود گردشگران از سراسر جهان، در همه رستورانها منوهای غذای نپالی، هندی و بین الملل به تفکیک ارائه می شود.تنوع فرهنگی و جغرافیایی نپال سبب گستردگی آشپزی در این کشور شده است. سوپ عدسی به نام «دالبهات تارکاری» محبوبترین غذای سراسر نپال محسوب میشود که به همراه غذای دیگری چون برنج سرو میشود. برای چاشنی غذاها نیز اغلب از خیارشور استفاده میکنند اگرچه تنوع چاشنیها بسیار زیاد است.
بعضی غذاها ترکیبی از آشپزیهای چینی و هندی هستند. بطور مثال پودینگ میوهای «مومو» با ادویهجات نپالی. در سالهای دور مومو را با گوشت بوفالوها پرمیکردند ولی امروزه گوشت مرغ یا بز مورد استفاده قرار میگیرد. برخی غذاهای خاص نیز در جشنها و مراسمات طبخ میشوند مانند «سل توری» و «پاتره». غذای آشنای تاس که تقریبا همان کباب است نیز محبوبیت دارد.
آشپزی در نپال
- خاص یا پاحاری: آشپزی مخصوص هندوها در ناحیه موسوم به هیل نپال که رژیم غذایی خاصی در آن رعایت میشود. برنج معمولترین ماده غذایی است که در این نوع آشپزی استفاده میشود.
- آشپزی نیوارزها: نیوارزها قبیلهای هستند که در نواحی مرتفع کاتماندو زندگی میکردند که بعدا به تدریج به شهرنشینی روی آورند اگرچه آشپزی خود را حفظ کرده اند. این نوع آشپزی از نظر تنوع بسیار گسترده است. انواع گوشت پستانداران و ماهیها به همراه برنج و سبزیجات نقش مهمی در این نوع آشپزی دارند.
- آشپزی ترای: آشپزی مردمان نزدیک به هندوستان که بسیاری از آنها مسلمان بوده و قوانین اسلام را در آشپزی رعایت میکنند.
- آشپزی هیمالیایی: این نوع آشپزی مختص بومیان ساکن منطقه و همینطور مردمان تبت است. جو و گندم نقش مهمی در این نوع آشپزی ایفا میکند. سیبزمینی و برنج و همینطور شیر و گوشت گاو نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
افزودن دیدگاه جدید