پکن

توضیح اولیه: 
شهر سه‌هزار ساله‌ی پکن دومین شهر بزرگ چین بعد از شانگهای و پایتخت «جمهوری خلق چین» با جمعیت ۲۰ میلیون نفری است که در شمال شرقی کشور قرار داشته و تا سال ۱۹۱۱ پایتخت دو امپراطوری بزرگ مینگ و گینگ محسوب می‌شده است. نام رسمی پکن، بیجینگ است.
متن اصلی: 

پکن مرکز صنایع بزرگ مادر کشور بوده و به سبب گستردگی و تنوع سیستم ریلی و جاده‌ای، قطب حمل و نقل تجاری و مسافری کشور گردیده است. فرودگاه بین‌المللی پکن نیز به سبب حجم بسیار بالای ورود و خروج مسافر به عنوان دومین فرودگاه شلوغ جهان شناخته می‌شود.
پکن شهری سیاسی فرهنگی با آثار تاریخی غنی است که میزبان المپیک سال ۲۰۰۸ نیز بوده است.

تقسیم‌بندی پکن

شهرسازی پکن منظم بوده و تقسیم‌بندی حلقوی آن طوری است که در مرکز شامل چهار ناحیه کوچک بوده و به تدریج که به سمت خارج شهر حرکت می‌کنیم، نواحی بزرگتری را مشاهده می‌کنیم.

چهار ناحیه مرکزی پکن

 شیچنگ: از اماکن معروف این قسمت میتوان به باغ‌وحش شهر، دریاچه هو‌های، پارک بی‌های و تالار کنسرت ملی اشاره نمود.
 دانگ‌چنگ: دیدنی‌های این قسمت شامل موزه/کاخ شهر ممنوعه، میدان معروف تیان‌آن‌من و ایستگاه مرکزی پکن است.
 چوآن‌وو: ناحیه جنوب غربی مرکز پکن محسوب شده و چندین پارک و معبد تاریخی و نیز مسجد معروف و تاریخی نیواستریت در آن قرار دارد.
 چونگ‌وِن: ناحیه‌ای کوچک که شامل معباد و موزه‌های متعددی است. دروازه تاریخی امپراطوری مینگ در این ناحیه واقع است.

چهار ناحیه بزرگ و خارجی دیگر

چائویانگ در شرق، هایدیان در شمال غرب، شیجینگ‌شان در غرب و فنگ‌تای در جنوب و جنوب غربی

سفر به پکن

هواپیما: فرودگاه بین المللی پکن در ۲۶ کیلومتری شمال شهر، به عنوان دومین فرودگاه پرترافیک جهان مشغول به خدمت رسانی به مسافران است. این فرودگاه سه ترمینال دارد که بسته به کشور و شرکت‌های هواپیمایی، ممکن است وارد هرکدام از آنها شوید. فاصله این ترمینال‌ها از همدیگر تقریبا ۱۰ دقیقه پیاده روی است.
برای طی مسافت بین فرودگاه تا مرکز شهر میتوانید از تاکسی و یا ترن‌های اکسپرس فرودگاه استفاده کنید. همینطور اتوبوس‌های موسوم به شاتل فرودگاه نیز با قیمت ارزان تری این کار را انجام می‌دهند.
خطوط ریلی: پکن هاب حمل و نقل چین محسوب می‌شود چراکه بسیاری از خطوط راه‌آهن کشور در این شهر به یکدیگر میرسند فلذا ایستگاه‌های زیادی را در این شهر خواهید دید.
اتومبیل: برگزاری المپیک پکن در سال ۲۰۰۸ سبب رفع برخی محدودیت‌های مخصوص اتباع خارجی از جمله اجاره خودرو گردید. بدین جهت با توجه به بزرگراه‌های متعددی که به پکن وصل شده‌اند، براحتی می‌توان از دیگر شهرها به آن سفر نمود.
اتوبوس: پکن حدود ۲۰ ترمینال مسافربری بین شهری دارد که در حومه شهر قرار داشته و به همه نقاط دوردست کشور سرویس‌های برقرار کرده‌اند. روال کلی مسیرها بدین ترتیب است که به طور مثال برای سفر به شهری در جنوب کشور باید به حومه جنوبی کشور مراجعه کنید.

گردش در پکن

تاکسی: تاکسی‌ها جزو ارزان‌ترین وسایل نقلیه درون شهری چین هستند که به وفور در داخل شهرها یافت می‌شوند. اغلب تاکسی‌ها از تاکسی‌متر استفاده می‌کنند که البته میتوانید قبل از سوار شدن در مورد کرایه مسیر صحبت کنید.
مترو: سیستم متروی چین یکی از ارزان ترین و سریع ترین‌ها در دنیاست و به خاطر علامت گذاری انگلیسی، پیدا کردن مسیرها راحت شده است. هزینه هر خط مترو ۲ یوآن است. البته می‌توانید از کارتهای اعتباری که در ایستگاههای مترو عرضه میشوند نیز استفاده کنید.
اتوبوس: سیستم اتوبوس‌رانی پکن ارزان و گسترده است ولی استفاده از این سیستم به علت کاربرد زبان چینی در علائم و نشانه‌ها برای گردشگران غیرچینی مشکل می‌شود. اغلب اتوبوس‌ها دارای سیستم تهویه‌ی هوا، نمایشگر مسیر و ایستگاه‌ها هستند. البته توجه داشته باشید اتوبوس‌های پکن بسیار شلوغ و پر ازدحام بوده و باید مراقب اشیاء و مدارک خودتان باشید.
دوچرخه: پکن شهر دوچرخه‌هاست. بسیاری از مردم برای فرار از ترافیک سنگین خیابان‌ها و صرفه‌جویی در هزینه‌های روزمره، از دوچرخه استفاده می‌کنند ولی متاسفانه نرخ تصادفات خودرو با دوچرخه در این شهر بسیار بالاست. از این رو درصورت استفاده از دوچرخه، حتما به وسایل ایمنی دوچرخه همانند چراغ‌ جلو و چراغ‌های شب‌تاب و سایر نکات فنی آن توجه داشته باشید. اگرچه خیلی از چینی‌ها از کلاه ایمنی استفاده نمی‌کنند ولی این دلیلی برای استفاده نکردن دیگران نیست.

دیدنی‌های پکن

شهر ممنوعه: کاخ موزه معروف شهرممنوعه با دیواری ده‌متری و خندقی به عرض ۵۲ متر در اطراف خود، یکی از با ارزش‌ترین آثار تاریخی چین و پکن محسوب می‌شود. این بنای چوبی منحصر بفرد تا اوائل قرن بیستم محل حکومت امپراطوری‌های چین محسوب شده و در پانصد سال گذشته ورود عموم مردم به آن ممنوع بود و بدین سبب شهر ممنوعه نامگذاری شده است.

دیوار بزرگ چین: دیوار بزرگ چین یکی از معروف‌ترین و باشکوه‌ترین سازهای باستانی بشر با استفاده از تخته‌سنگهای بزرگ و چوب و سایر مصالح از شرق تا غرب مرز چین باستان جهت حفاظت از کشور در برابر امپراطوری‌ها و اقوام مهاجر ساخته شد و طی سالهای متمادی به طول آن افزوده گردید. در نزدیکی پکن نیز می‌توانید از قسمتی از این دیوار بازدید کنید.

میدان تیان‌آن‌من: سومین میدان بزرگ دنیا با مساحتی ۱۰۹ هکتاری است که امروزه در مرکز شهر پکن قرار دارد. این میدان محل رژه نیروهای مسلح خلق چین و مراسمات ملی حکومتی است.  بناهای اطراف این میدان به همراه خود آن همواره یکی از مناطقی است که اغلب گردشگران ورودی به پکن از آن‌ها بازدید می‌کنند.

استادیوم ملی پکن: استادیوم لانه پرنده‌ی پکن به عنوان نماد المپیک چین در سال ۲۰۰۸ و یکی از زیباترین ورزشگاه‌های جهان شناخته شده و دارای گنجایش یکصدهزار نفری است. پیست اسکی روی یخ و مرکز ورزشهای آبی ملی چین از دیدنی‌های این مرکز بزرگ‌اند.

کاخ تابستانی: قصر تابستانی پکن با ارتفاع ۶۰ متری در کنار دریاچه مصنوعی کونمینگ قرار گرفته و یکی از آثار ثبت شده چین در فهرست میراث تاریخی یونسکو محسوب می‌شود. از بناهای دیدنی این مجموعه می‌توان به معبد دریا، معبد بودایی تقوا، تالار طول‌عمر و قایق مرمری اشاره نمود.

کلیسای جامع جنوبی: این کلیسا در محل زندگی مبلغ مسیحی ماتئو ریچی که برای اولین بار مذهب کاتولیسم را وارد چین نمود، در قرن هجدهم ساخته شده است اگرچه سه بار نیز بطور کلی تخریب گشته است. این کلیسای تاریخی درست در وسط شهر پکن قرار دارد.

ناحیه هنری ۷۹۸ یا ناحیه هنری داشانزی در منطقه چائویانگ پکن است که کارخانه نظامی پکن با معماری منحصر بفرد و خانه جامعه هنرمندان در آن قرار دارد.  این مجموعه در سال ۱۹۵۷ به نشان دوستی و اتحاد کمونیستی چین و آلمان شرقی تاسیس گردید. بعدها و پس از تعطیلی کارخانه، در سال ۱۹۹۵ آکادمی هنرهای زیبای پکن و چندین مجموعه هنری دیگر به قسمتی از این کارخانه منتقل گردید.

موزه نظامی: از شمشیرها و سایر سلاح‌های سرد تا انواع تانک و هواپیماهای جنگی مدرن و موشک‌های عظیم الجثه را می‌توانید در این موزه مشاهده کنید. این موزه بسیار مورد توجه گردشگران بوده و ممکن است بسیار شلوغ باشد.

پارک آبی المپیک: ناحیه‌ای دارای پوشش گیاهی به وسعت بیش از ۱۶۰ هکتار که برای ورزشهای آبی و مسابقات داخل آب طراحی شده است. این پارک آبی میزبان مسابقات آبی المپیک و پارالمپیک ۲۰۰۸ نیز بوده است.

مقبره سلسله مینگ: سیزده قبر متعلق به پادشاهان سلسله مینگ (حکمرانی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴) که در ۵۰ کیلومتری شهر  و در عمق زیاد قرار دارند. از این تعداد تنها دو قبر بعد از دوسال حفاری برای بازدید عموم بازگشایی شده است. برای دیدن این قبور باید در عمق زمین رفت که از نظر تنفسی ممکن است برای افراد مسن و کسانی که بیماری‌های قلبی و تنفسی دارند، مناسب نباشد.

معبد وانشو: معبدی بودایی که در ناحیه سوژو جی شهر پکن قرار داشته و موزه هنر پکن را نیز میزبانی می‌کند.

معبد یونگ‌هه: یا معبد آرامش و هارمونی که در میان مردم به معبد لاما بیشتر معروف بوده و معبد و مدرسه‌ای مذهبی مربوط به بودائیان تبتی است که در شمال شرقی شهر پکن قرار دارد.

مجموعه Badachu: این مجموعه که پارک باداچو نیز نامیده می‌شود، شامل هشت صومعه مذهبی و معبد بودایی در حاشیه شهر پکن و در دامنه‌ی بلندی‌های غربی این شهر است.

طبیعت و جغرافیای پکن

پکن در قسمت شمال جلگه چین و در محاصره‌ی سلسله‌کوه‌های گسترده از جهت شرق، شمال و شمال شرقی خود قرار دارد. سلسله کوه‌هایی که از پیشروی استپ‌های بیابانی به این سمت جلوگیری کرده و سبب ایجاد دشتی حاصلخیز و مناسب کشاورزی شده‌اند. چندین رود از جمله رودهای چائوبای، یونگ‌دینگ و جوما نیز در این شهر جاری هستند که از انشعابات رود بزرگ «های» (یا پیْ هو به معنی رود سفید) به حساب می‌آیند.
آب و هوای این شهر بسته به فصل‌ها متغیر است بطوریکه تحت تأثیر جریانات هوایی آسیای شرقی تابستان‌های شرجی و گرم  و در اثر نفوذ توده‌های هوایی سیبری، زمستان‌های سرد و خشکی دارد. طی فصل‌های پاییز و بهار نیز این شهر تغییرات دمایی سریعی را شاهد است. سردترین دمای متوسط هوا در ماه ژانویه با ۳.۷- درجه و گرم‌ترین روز سال بطور متوسط در جولای با دمایی معادل ۲۶.۲ درجه سانتیگراد بوده و میزان بارندگی بطور متوسط ۵۷۰ میلیمتر است.
پکن یکی از شهرهایی است که توانسته با اصلاحاتی در سیستم حمل و نقل و تعطیلی کارخانجات آلوده کننده و کاهش تردد خودروها در شهر، به استاندارد یورو۴ در میزان آلودگی هوا برسد. با این حال اگر مشکلات تنفسی و قلبی دارید، توصیه می‌کنیم از تردد در مناطق شلوغ و پرترافیک شهر جدا خودداری کنید.

تاریخچه پکن

قدیمی‌ترین اثر کشف شده در پکن مربوط به آثار مشکوفی واقع در غاری درون تپه «استخوان اژدها» در ناحیه فانگ‌شان است. مکانی که سکونتگاه باستانی مردم پکن محسوب می‌شود. فسیل‌های کشف شده از این غار را مربوط به دوران هومو اراکتوس یا انسان راست قامت با قدمتی بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار سال میدانند. اولین شهری که محصور در این ناحیه ساخته شده نیز مربوط به قرن ۱۱ پیش از میلاد و به نام جی است. این شهر در حقیقت قسمت جنوبی پکن امروزی است.  پکن برای بیش از ۷۰۰ سال پایتخت امپراطوری چین محسوب میشده و در نتیجه بهترین تأسیسات علمی و فناوری و نیز نظامی وصنعتی را در این شهر ساخته‌اند.
از اتفاقات مهم تاریخی این شهر میتوان به غارت شهر توسط چنگیزخان مغول در سال ۱۲۱۵ میلادی، بازسازی شهر توسط کوبلای خان، تأسیس امپراطوری چین بزرگ توسط کوبلای خان در سال ۱۲۱۷ میلادی، سفر مارکوپولو سیاح مشهور ایتالیایی به شهر که در آن زمان خانبالیک نامیده میشد، اعلام امپراطوری بزرگ مینگ در سال ۱۳۶۸ که در پی آن رهبر شورشیان به نابودی خان بالیک اقدام نمود، تاسیس شهری دیگر در همان محل به نام بی‌پینگ، اعلام بی‌جینگ یا پکن به عنوان امپراطوری در سال ۱۴۲۰ توسط امپراطور یونگل و ساخت شهر ممنوعه و معبد بهشتی، آغاز ساخت دیوار بزرگ در شمال شهر به جهت جلوگیری از حملات پی در پی مغول‌ها، افزایش تنش‌ها بین چین و غرب پس از شکست‌های متوالی در مذاکرات با بریتانیا و در نتیجه آن حمله بربرها به پکن که با حمایت بریتانیا انجام میشد، اشغال پکن توسط قوای بریتانیا و فرانسه در سال ۱۸۶۰ و تخریب چندین قصر و بنای تاریخی، اشغال شهر توسط قوای ژاپن در سال ۱۹۳۷، سفر ریچارد نیکسون و اقامت هفت روزه وی در پکن که آغازگر روابط بهتر چین و آمریکا گشت و سرانجام برگزاری المپیک ۲۰۰۸ اشاره نمود.
 قدمت زیاد پکن، آنرا به بهشتی برای مورخان و انسان‌شناسان تبدیل کرده است.

خرید در پکن

سوغاتی‌های پکن

صنایع دستی: از جمله این صنایع دستی و سنتی چین که تاریخ برخی از آنها به قرن‌های سیزدهم نیز میرسد، نوعی وسایل دست ساز ساخته شده از رشته‌های مسی به نام Cloisonne هستند که در رنگ‌های مختلف تولید میشوند. برای خرید این وسایل زیبا و سنتی میتوانید به بازارهای یاخی‌یو، ابریشم، بازار هنری پکن و فروشگاه صنایع دستی در خیابان وانگ‌فو‌جینگ مراجعه کنید.
چای یاسمن: نوعی چای معطر که یادگار دوران امپراطوری مینگ بوده و در دوره گینگ استفاده از آن فراگیر شده است. نوع باکیفیت این نوشیدنی از چای سبز و عصاره معطر گل یاسمن تهیه شده و یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین چای‌های تهیه شده در چین محسوب می‌شود. برای تهیه این نوع چای می‌توانید به فروشگاه معروف چای ژانگ یی‌یوآن یا ناحیه خوآن وو و خیابان قیان‌مِن مراجعه نمایید.

کلاه شنگ‌خیفو: شنگ خیفو مغازه تولید کلاهی است که در سال ۱۹۱۱ تأسیس شده و به خاطر مواد مورد استفاده و کیفیت کلاه‌های تولیدی معروف شده است بطوریکه افرادی چون مائو جین رچینگ رئیس اسبق جمهوری خلق کره و رئیس جمهوری اندونزی از این نوع کلاه استفاده میکردند. برای تهیه این کلاه به ناحیه خوآن‌وو، خیابان قیان‌من مراجعه نمایید.
فروشگاه لباس نیلیان‌شنگ: فروشگاهی معروف و بسیار قدیمی متعلق به قرن هفدهم که توسط زائو تینگ تأسیس گردیده است. این فروشگاه نیز محل خرید لباس برای افراد بسیار مشهور و سیاستمداران چینی همچون مائو بوده است. کیفیت بالا و استفاده از الیاف کتان بصورت کامل در تهیه لباس‌ها از خصوصیات تولیدات این فروشگاه است.
گِرِهْ چینی:  نوعی گره سنتی بسیار زیبا در اشکال مختلف که در میان عامه مردم طرفداران بسیاری داشته و برای دکوراسیون بسیار مورد استفاده مردم این کشور قرار می‌گیرد. نام چینی این گره‌ها ژونگویو جائی است. برای تهیه این گِرِهْ‌ها میتوانید به بازارهای ابریشم، هونگ‌جیائو و یاخیو مراجعه نمائید.
مجسمه‌های سفالین یا سنگی به شکل الهه خرگوش: الهه خرگوش نمادی از فرهنگ عمومی مردم پکن محسوب می‌شود. این نماد در بسیاری از جنگ‌ها جهت روحیه بخشی به سربازان و جنگاوران مورد استفاده قرار میگرفت ولی امروزه به یکی از سوغاتی‌های فراگیر مردم این شهر تبدیل گشته و عروسک‌هایی پارچه‌ای نیز از این نماد جهت کودکان و همینطور دکوراسیون منازل تهیه می‌شود. برای تهیه این مجسمه‌ها و عروسک‌ها میتوانید به ناحیه دانگ چنگ مراجعه نمائید.
از سایر سوغاتی‌های این شهر میتوان به ظروف چینی نقاشی‌شده با دست، انواع ست چای‌خوری چینی زیبا، منبت‌کاری‌های شیشه‌ای مینیاتوری و سایر ابزار و وسایل ارزان (و البته غیراصیل) چینی اشاره نمود.

تعدادی از معروف‌ترین فروشگاه‌های پکن

مرکز خرید سولانا: مرکز خریدی کاملا اروپایی که بسیار زیبا طراحی و ساخته شده است.  این مرکز میزبان بیش از یک هزار برند بین المللی با صدها مغازه و رستوران و کافی شاپ است. مرکز خرید سولانا در ۶ کیلومتری جاده پارک چائویانگ همانند شهرکی زیبا خودنمایی می‌کند.
قصر شین کونگ: مرکز خریدی تایوانی با عرضه بیش از ۹۰۰ برند بین المللی است که بزرگترین نمایندگی محصولات شرکت گوچی در آسیا نیز در این محل قرار دارد. این مرکز خرید در خیابان جیانگیو واقع در ناحیه چائویانگ بنا شده است.
مرکز خرید آسیایی: این مرکز خرید بزرگ که در خیابان وانگ‌فوجینگ قرار دارد، یکی از بزرگترین مجتمع‌های تجاری آسیا با مساحتی ۱۳۰ هزار مترمربعی بوده که در قلب پکن بنا شده است. این مجتمع علاوه بر گردشگران و جهانگردان، بسیاری از مردم چین را نیز به خود جذب می‌کند.
مرکز خرید قصر: اصلی ترین مشخصه این مرکز خرید، وجود دو صفحه نمایش بسیار بزرگ در وسط و دو ساختمان لوکس در دو طرف آن است. این مرکز محل فروش اجناس لوکس و طبیعتا گرانبهاست، با این حال دیدار از آن به سبب زیبایی و جذابیت‌هایش توصیه می‌شود.
مرکز خرید ئین‌تای: مرکز خریدی بسیار بزرگ با مساحتی بالغ بر ۳۵۰ هزار مترمربع شامل تعداد زیادی مغازه و رستوران و نیز چند پارک در محوطه آن که برندهای بین المللی بسیاری در آن همچون جورجیو آرمانی و هرمس دارای شعبه میباشند. این مرکز خرید بزرگ در منطقه چائویانگ بنا شده است.

غذا و رستوران در پکن

آشپزی پکن، نوعی فرهنگ آشپزی متاثر از آشپزی شمال چین است که دربرگیرنده آشپزی شان‌دونگ، پایین رود یانگ‌تسه، مغولستان و خین جیانگ میباشد.
در این نوع آشپزی کباب کردن و سرخ نمودن مواد غذایی در روغن زیاد از اصلی‌ترین روشهای آشپزی محسوب میگردد. فلفل و گوشت و پیاز و سبزیجات و کلم سفید از اصلی ترین مواد غذایی این فرهنگ آشپزی تلفیقی است.  البته ماهی و سایر آبزیان دریایی نیز در پخت غذاها به کار میروند.

غذاهای معروف پکن

  • کباب اردک: اصلی‌ترین غذای پکن که در حقیقت همه آشپزی این شهر را می‌توان در این غذا خلاصه نمود. خوردن این غذا را از دست ندهید.
  • خوراک میگو: این خوراک از میگوی سرخ‌شده ولی با روش مخصوص طبخ می‌شود که سبب می‌شود طعمی دلپذیر و به یاد ماندنی داشته باشد.
  •  Gong Bao Ji Ding : همان خوراک مرغ سرخ کرده به همراه سس تند و تیز مخصوص چینی‌هاست که به همراه سبزی و پیاز سرو می‌شود.  گردشگران علاقه خاصی به این غذا دارند.
  •  سیب‌زمینی سرخ‌کرده: یا به زبان چینی تودویو سی، مخلوطی از سیب زمینی سرخ کرده و فلفل سبز و ادویه جات و سُس. غذایی مخصوص عشاق سیب‌زمینی سرخ کرده که طرفداران بسیاری در همه نقاط جهان دارد.
  • نودل و سس سویا: غذایی بسیار محبوب در پکن که ژا جیانگ مِین نام داشته و به سبب ارزانی بسیار مورد توجه مردم عادی و گردشگران است. رشته برنج یا گندم و سبزیجات به همراه گوشت از مواد اولیه تشکیل دهنده‌ی این غذای خوشمزه است.

از رستوران‌های معروف پکن

  • دادونگ کوآیا دیان: رستورانی ارزان قیمت که بهترین کباب اردک‌های پکن را سرو می‌کند.
  • کافه سامبال: رستورانی با غذاهای مالزیایی خوشمزه
  • هوآنگ چنگ لائوما: اگر غذاهای تند و پر فلفل دوست دارید، حتما سری به این رستوران بزنید که در ناحیه چائویانگ جنوبی قرار دارد.
  • جاستین‌ها: رستورانی فرانسوی که نسبتا گران‌تر از بقیه جاهاست و در ناحیه دانگ چنگ قرار دارد.
  • مالایوهیوو: رستورانی ارزان با غذاهای بسیار تند و آشتین
  • رستوران و کافه Red Capital: رستورانی معتبر و قدیمی که مردم محلی هم به آن علاقه دارند.
  • The Courtyard: رستورانی تابستانی که غذاها را در فضای باز سرو می‌کنند.
  • Le Cafe Igosso: رستورانی با غذاهای دریایی و نسبتاً ارزان

امنیت در پکن

پکن امروزه شهر امنی محسوب می‌شود و از نظر میزان جرم و جنایت در وضعیت مناسبی نسبت به جمعیت و وسعت بسر میبرد. با این حال همانند سایر شهرهای بزرگ جهان، در مناطق شلوغ و پر رفت و آمد ممکن است جیب‌برها دردسر ساز شوند. مخصوصا زمان جشن‌های سال نوی چینی، موارد جیب‌بری بیشتر گزارش شده است.
بیشترین مشکل گردشگران در این شهر مواجهه با کسانی هستند که با لبخند سرشان کلاه میگذارند و شاید حتی خود گردشگران هم متوجه نباشند که مورد سواستفاده قرار گرفته‌اند.
سعی کنید بعد از رسیدن به مقصد کرایه تاکسی یا اتوبوس را پرداخت کنید و همیشه هم مطمئن باش در ایستگاه مورد نظر پیاده شده‌اید.
از خریدن وسایل دست‌فروشان مخصوصا در مناطق توریستی خودداری کنید که دردسر‌ساز خواهد بود. همینطور به هر کسی که به شما لبخند میزند و ادعا می‌کند که علاقه‌مند است جاهای دیدنی را به شما نشان دهد، اطمینان نکنید. موقع حساب هزینه‌ها، حدالامکان پول خرد تهیه کرده و از تبادل اسکناس بزرگ خودداری نمایید.

سلامت و امنیت در پکن

آلودگی هوا در پکن بعد از برگزاری بازی‌های المپیک به سبب تمهیدات ویژه دولت کاهش چشمگیری یافته است اما به هر صورت در شهری تقریبا ۲۰ میلیون نفری، انتظار هوای پاک را نداشته باشید. اگر بیماری قلبی یا تنفسی دارید، از تردد در اماکن پر ترافیک و شلوغ خودداری کنید.

شماره تلفن‌های ضروری

پلیس: ۱۱۰
آتش‌نشانی: ۱۱۹
اورژانس: ۱۲۰

منابع و اطلاعات بیشتر: 
نام‌های دیگر: 
بیجینگ
Beijing

افزودن دیدگاه جدید