شهر تاریخی

شهر تاریخی دوین در ایروان - ارمنستان

شهر تاریخی «دوین» که زمانی در سال‌های ابتدایی قرون وسطی به عنوان پایتخت ارمنستان و مرکز مهم تجاری سیاسی منطقه شناخته می‌شد، امروزه در ۳۵ کیلومتری ایروان و در ساحل رود «متسمور» قرار دارد. این شهر باستانی توسط خسروی سوم، پادشاه ارمنی- ایرانی سده سوم میلادی ساخته شده است.

 

شهر تاریخی «اودون پازاری» در ترکیه

«Odunpazari» (بازار هیزم) شهری زیبا در ناحیه «اسکی‌شهیر» ترکیه است که دارای آثار و بناهای تاریخی از دوره سلجوقیان، امپراطوری عثمانی و ترکیه مدرن است که از این جمله می‌توان به مسجد علاالدین (۱۲۷۱)، مجموعه مسجد کورسونلو (۱۵۲۵)، مسجد حاجی‌حسن (قرن سیزدهم) و ... اشاره نمود.

خانه‌های رنگارنگ و کوچه‌های سنگ‌فرش و زیبا و نیز حوض‌های دارای فواره و آب‌نما، نمایی منحصر بفرد و جذاب به شهر بخشیده‌اند.

محوطه تاریخی نیژده در ترکیه

شهر «Niğde» در مرکز آناتولی و استانی به همین نام قرار داشته و با استان‌هایی ثروتمند و غنی از فرهنگ و هنر چون قونیه و آدانا همسایه است. ارتفاع این شهر از سطح دریاهای آزاد ۱۳۰۰ متر است که در میان کوه‌های آتشفشانی «ملاندیز» بنا شده است.

شهر تاریخی بیرگی در ترکیه

«بیرگی» شهری کوچک در ناحیه «اودمیش» استان ازمیر ترکیه است که طی تاریخ پرفراز و نشیب خود، تحت کنترل امپراطوری‌هایی چون فریقیه، لیدیه، ایران، پرگامون، روم و ... تا عثمانی بوده که امروز آثار تاریخی متعددی از آن دوران شامل مقبره‌ها، قلعه‌ها،‌ مساجد و کتابخانه‌ها و مدارس و ... باقی مانده و سبب شده تا این شهر به سبب تاریخی و فرهنگی اهمیت بسیاری پیدا کند.

شهر تاریخی Ahlat در ترکیه

شهر تاریخی اخلاط (اهلاط) در استان «بتلیس» واقع در منطقه آناتولی شرقی و بر کرانه‌های شمال شرقی دریاچه وان قرار گرفته است. نام این شهر در سفرنامه ناصرخسرو به عنوان مرز میان مسلمانان و ارمنیان آورده شده است.
اخلاط در قرون سیزده و چهارده در کنار بخارا و بلخ ملقب به گنبد اسلام بود و در زمان جنگ "آلب ارسلان" پادشاه سلجوقی و "رومانوس دیوگنس"، امپراتور بیزانس، سنگر سلجوقیان به شمار می‌رفت.

شهر شانلی اورفا در ترکیه

«شانلی اورفا» یا «شهر پیامبران»، منطقه‌ای ثروتمند و حاصلخیز در جنوب شرقی ترکیه و مرکز استانی به همین نام است. بیشتر جمعیت این شهر را عرب‌ها و کرد‌ها تشکیل می‌دهند. گمان می‌رود محل زندگی یا زادگاه پیامبرانی چون ابراهیم، جرجیس، شعیب و ایوب بوده، به همین جهت سرشار از آثار و نمادها و ساختمان‌های تاریخی و مذهبی است. نام باستانی این شهر «اِدِسا» بوده است که در دوران بیزانس با دارا بودن مدارس، صومعه و کلیساهای بسیار، یکی از مراکز قدرتمند منطقه‌ای به شمار می‌رفت.  این شهر بر روی دشتی در ۸ کیلومتری شرق رودخانه معروف فرات قرار گرفته است.